top of page

OM

Sandra och Lera - sv_edited.jpg

Fotograf Sanna Lagerström

Sandra Falkeborn är konstnär, keramiker och skulptör.

Sandra jobbar  i blandade material, både bild och skulptur, med fokus på lera och textil. Det huvudsakliga konstuttrycket är organiska former inspirerade av materialet och naturen. Lera och ljud är något som fascinerar och skallror i lera i olika storlekar och ljudbilder skapas kontinuerligt. 

 

Utbildning

Spiderflower, Earth-engaged Performance Researched 


 

Från 2015 har Sandra deltagit i kurser i dans och teater anordnade av Spiderflower, Earth-Engaged Perfrmance Research. I december 2022 slutförde hon Accreditation level 1 (bas), och har nu ett uppehåll för mammaledighet innan hon genomför ett år av arbete med överinseende av Spiderflower.

 

Spiderflower är en dans-, rörelse- och teaterbaserad konstform som arbetar med relationen mellan kropp och jord. Konstformen och dess tekniker är framtagen av Rowan Jacqueline under utveckling sedan 1999. Spiderflower utgår från det ursprungliga, allmänmänskliga och uttrycker sig genom konstformer aktuella för idag. För mer information om Rowan Jacqueline och Spiderflowers arbete samt konstnärliga projekt, se www.spiderflower.org

Ackreditering

I sin ackreditering av Spiderflowers tekniker och kunskaper inom det konstnärliga området kombinerar Sandra sin utbildning inom Spiderflower med sitt eget konstnärliga uttryck. Under ackreditering har hon  genomfört en solo utställning, I mina mormödrars fotspår, den 4 september 2022 samt kurs i lera med fokus på det prestationslösa mötet med leran i Mellan hand och lera

Folkhögskola

Sandra har studerat tre år vid Vårdinge By Folkhögskola mellan åren 2014-2017. Första året Konst och Hantverk, andra året Keramik och tredje året Konstpedagog med inriktning keramik.

 

Universitetsutbildning

Sedan tidigare har Sandra en Kandidatexamen inom Beteendevetenskap från Mälardalens Högskola med examensår 2013. Huvudämne för examen är inom Sociologi med Socialpsykologisk inriktning.

Inspirerande konstnärer

Sandras arbete har genom åren inspirerats av flera olika konstnärer. Bland annat Rowan Jacqueline Becket med sitt sätt att förhålla sig till och arbeta med naturen och dansen. Paulus Berensohn (1933-2017) keramiker och dansare, genom sitt sätt att förhålla sig till lera och till livet, så som det presenteras i filmen: to spring from the hand. Karin Frankenstein genom sitt konstnärsskap och arbetssätt med leran. Margot Lindberg som gav mycket uppmuntran i det första stapplande året på Vårdinge. Och såklart alla fantastiska och engagerade lärare och medstudenter på Vårdinge by folkhögskola. 

 

Tidigare erfarenhet

Genom åren har Sandra samarbetat med andra organisatörer och bland annat varit ansvarig för en workshop i lera under Initiativ Forum 2015, på Kulturcentrum i Järna och en workshop i naturlig lera på utbildningen Naturliv 2019.

Hunden Bliss

I sitt arbete följer ofta och när det är möjligt hunden Bliss med.

Bliss är liten, social och allergivänlig.

Sandra och Bliss - sv.png

Fotograf Sanna Lagerström

bottom of page